السبت، 15 أكتوبر 2011

طريقتين لعمل الانشون (فراخ - لحمه )

الطريقه الأولى
المقادير


800 جم لحم200 جم دهن اللحم
ملعقة صغيرة ملح -نصف ملعقة فلفل اسودمطحون
حبة جوزة الطيب مبشور- ملعقة صغيرة يانسون وكذبرةمطحون
نصف ملعقة فلفل حار(شطة) - نصف ملعقة بيكنج بودر
فص ثوم
الطريقة
1-يخلط اللحم والدهن والتوابل .
2-يفرم الجميع جيدا .
3-ثم يلف فى ورق الفويل .
4-ثم يوضع فى فرن متوسط الحرارة لمدة 45 دقيقة.
5-يخرج من الفرن عند تمام النضج ويترك ليبرد .
6-يقطع شرائح لعمل السندويتشات .
يمكن حفظة بالثلاجة

ثانياً:_ طريقه أخرى لعمل لانشون اللحم او الدجاج


فراخ بدون عظم او
او نستبدلها باللحم الاحمر
كوب خبز مطحون بقسماط
بيضه وحده -بهارات فلفل اسود
ملح --كمون-بابريكا علشان اللون
زيتون اسود و فلفل اخضر
فلفل اسود حب غير مطحون
الطريقه

بنضعهم بمفرمة اللحم
او بالكبه حتي ينعموا مع بعض


ثم نضعهم بورق بلاستيك
وبنضغط الطرفين
حتي ما يفضل اي هواء بالداخل
ثم تلف بورق المنيوم



نضع الرول بحلة على النار
فيها ماء ساخن وورق لورا وملح
وفلفل اسود وشويه خل
بنحطه ساعه على نار هاديه



بنتركه يبرد وبنضعه بالثلاجه
حتي يتماسك ويبرد نهائيا ثم يقطع ويقدم حسب الرغبه

ليست هناك تعليقات: